Coaches Gebruiken Steeds Vaker Instagram

In de COVID-19 periode met de lockdown maatregelen die het hele land hebben getroffen, werd ook de coaching sector zwaar getroffen. Vooral voor wie nood had aan privé coaching (een door de situatie van stress en onzekerheid steeds groter wordende doelgroep) was dit een harde noot om kraken.

Waar de bedrijfscoaches al snel de weg vonden naar platformen als ZOOM en aanverwanten, zetten sindsdien ook meer en meer privé coaches sociale media in om hun dienstverlening te verfijnen en om korter op de bal te spelen. Waar vroeger Whatsapp en Skype al hier en daar opdoken als coachingvorm, merkten we in de lockdown een groeiend gebruik van Instagram op.

Zo werden via Instagram o.m. tips gedeeld die zijn gericht op de vermindering van stress, het verhogen van productiviteit, het omgaan met veranderingen, het aangeven van grenzen, en een goede mentale gezondheid in Coronatijden. Vooral jongeren worden via dit kanaal vlot bereikt. Sommige coaches zijn daarom ook actief op TikTok.

Uiteraard vormen Instagram of andere sociale media geen vervanging van het échte coachingwerk. Ze werken hoogstens aanvullend of relatieversterkend. En in tijden van sociale isolatie is zoiets meer dan welkom.